top of page
SZEXUÁLIS ÚTON TERJEDŐ BETEGSÉGEK

Medastra Medical Magánorvosi Rendelő

A rendelőben lehetőség van a klasszikus kórképek (syphilis, gonorrhoea, trichomonas) diagnosztizálására: a tünetek, a mikroszkópos vizsgálat, szerológiai és mikrobiológiai (bakteriológia és GenoID) vizsgálatok eredményeinek összevetésével. Szabadossá váló korunkban új, járványszerű problémák jelentkeztek.

Nemi szemölcs (human papilloma vírus, HPV): kb. 200 fajtája ismert, tucatnyi fajtája lett kimutatva a méhszájrákok 97,5%-ában, a penis carcinomák: 90%-ában. Altesti „borotválkozás” komoly mértékben megnehezíti a gyógyítását. A GenoID tesztvizsgálat a vírus azonosításával meghatározza a teendőket. Vigyázat a védőoltás csak csökkenti a fertőzés rizikóját, mert a rákkeltő vírusoknak csak egy részére hatásos.

chlamydia, a mycoplasma, az ureoplasma baktériumszerű lények, az antibiotikumok egy része hat rájuk, kevés tünetet adnak, szövődmények alakulhatnak ki, a fertilitást veszélyeztetik. Kórokozó kimutatása szintén GenoID-teszt segítségével történik.
HIV (human immundeficiencia virus). Nyálteszt segíti a korai kimutatást. A vér mintegy 3 hónappal a fertőzés után válik pozitívvá. A korai diagnózis, a fejlődő terápia jelentősen lelassítja az állapotromlást, de az életminőség nem éri el az egészséges szintet.

A páciens együttműködése a sikeres partnerkezelés érdekében elsődleges. A megelőzés fontossága az egész társadalom érdeke. Óriási - lenne - ebben a család és a nevelés szerepe!

bottom of page